gezonde organisaties

Organisaties zijn ontstaan omdat een gevoelde/geconstateerde behoefte enkel of beter vervuld kan worden door samen te werken. Een mammoet vangen, om de hele gemeenschap te voorzien van voedsel, kleding en werktuigen, gaat beter in een team. Toen Ford het idee kreeg om een automobiel te bouwen en verkopen, bouwde hij een fabriek, waarin mensen samen vele honderden Fords bouwden.

Samen komen we verder.

Soms zijn organisaties de behoefte die ze vervullen vergeten. Of de behoefte is dusdanig veranderd dat men zoekende is. Soms ook is men het samenwerken verleerd. Weet men niet meer wat samenwerken nu precies inhoudt of hoe dat weer vorm te geven.

Organiseren is samenwerken.

Een organisatie is niets meer en minder dan een verzameling mensen die werken aan het vervullen van een behoefte. Een organisatie is mensenwerk. En de aandacht voor dat laatste, mensenwerk, is door de eeuwen heen naar de achtergrond geschoven. Door een eenzijdige aandacht op het verbeteren van de rationele processen, het denken in onderdelen en het sturen op schaarste zijn we vervallen in een strijd, waar beheersing en controle de belangrijkste instrumenten zijn geworden.

Mijn intuïtieve holistische benadering brengt de andere kant van het verhaal weer in beeld. Organisaties, en de mensen, worden uitgenodigd deze lang verloren andere kant van het verhaal weer te ervaren, te zien en ernaar te handelen. Wat we zelf gecreëerd hebben, kunnen we ook weer veranderen. We hoeven het alleen maar weer te herkennen, verkennen en erkennen. Door niet weg te gooien wat er nu is, maar door het aan te vullen met wat we nu weer leren zien.

Organiseren is een organisch proces. De enige regel die geldt is de continue aanpassing om balans te creëren. Dat kan alleen succesvol als je ook de intuïtieve kant van organiseren toelaat.

Contact

Photo by James Wainscoat on Unsplash