gelukkige mensen

‘To know thyself is the beginning of wisdom’. Deze woorden van Socrates vertellen ons dat de weg naar binnen is. Te lang zijn we naar buiten gericht geweest en hebben we ons afhankelijk gemaakt van de wereld om ons heen, van iets buiten ons. We zijn veel krachtiger en machtiger dan we zelf vaak durven te geloven. Zodra we ons intuïtie weer leren herkennen, erkennen en verkennen, ontdekken we dat we goud in handen hebben.

Onze intuïtie is goud waard.

En ja, iedereen heeft intuïtie, iedereen voelt energie, iedereen creëert. Loop maar eens een kamer binnen nadat daar een flinke ruzie heeft plaatsgevonden. Of voel de zindering in een stadion bij een spannende wedstrijd. Deel een lach aan een ander uit en zie de positieve respons.

Onze organisaties, onze samenleving, zitten vol ratio. Alles moet meetbaar zijn, anders denken we dat het niet bestaat, dat we het niet kunnen beheersen. Als we iets zeggen dat moeilijk meetbaar is zijn we bang afgefakkeld te worden. En toch weet elke huisarts dat het ‘niet pluis gevoel’ van een moeder meer zegt dan alle beschikbare testen in de praktijk. En ook succesvolle ondernemers varen op hun intuïtie.

Emotie is energie in beweging.

Om de reis naar binnen te maken zijn ook onze emoties, dat wat we in ons hart voelen,  een belangrijke leidraad. Emotie is immers energie + motie. Het helpt ons in beweging te komen, te leren, te groeien. Ook weerstand en pijn zijn er niet om weg te duwen, maar om te onderzoeken.

Bewustwording betekent ook leren luisteren naar wat je denkt en zegt, kijken naar wat jezelf doet. Hoe oordeelloos ben je naar jezelf? In hoeverre komen je denken, zeggen en doen overeen? Hoe authentiek ben je? Wie wil je zijn? Ben er bedacht op dat “your personality creates your personal reality” (1). En dat is pure wetenschap overigens; de kwantum fysica. Kennis die overigens reeds duizenden jaren bekend is bij de oude mysteriescholen en hun studenten.

In mijn praktijk begeleid ik jou op de reis naar binnen. Ik heb een rugzak vol kennis, technieken en wijsheid die ik voor jou innerlijke reis wil inzetten. Sommige onderdelen zijn erg wetenschappelijk, andere middelen zijn op veel opgedane positieve ervaringen gebaseerd en weer andere elementen zijn op spirituele leest geschoeid. De reis naar binnen verloopt voor iedereen namelijk anders, en daar pas ik me op aan.

Contact

(1) Uitspraak van Dr. Joe Dispenza.

Photo by Khachik Simonian on Unsplash