Nieuwjaarswens 2022

Als ik om me heen kijk en probeer af te pellen wat er moet gebeuren om een mooiere wereld te creëren, dan is dat in mijn ogen het volgende:

Leer herkennen wat vanuit een strijdende mindset is ontstaan, en kies vervolgens bewust voor een verbindende manier van denken, zeggen en doen.

Leer het verschil tussen strijd en verbinden. Het verschil tussen een debat en een dialoog. Tussen een economie op basis van schaarste en een economie op basis van overvloed. Het verschil tussen een wantrouwend mensbeeld en een mensbeeld op basis van vertrouwen. Leer dat je oogst wat je zaait. Dat oorlog niet met oorlog beëindigd kan worden. Dat wapens niet tot een betere wereld leiden. Dat controle tot meer controle leidt. Dat beheerszucht geen verbindingen oogst. Leer de kracht van je woorden, leer over retoriek. En leer vooral te herkennen in de ander dat we allemaal hetzelfde willen: gezien worden, gehoord worden.

Luister zonder te willen of moeten reageren. Maak bewust die reis naar je hart. Praktiseer een open mind. Sta toe dat er verschillen zijn. Besef dat iedereen zijn en haar eigen pijn heeft. Voel! Parkeer je ego even op de achterbank en pak zelf het stuur. Ontdek de kracht van je eigen leiderschap. Weet wat non violence communication is. Sta open voor energiewerk. Investeer niet in drama. Geen likes meer voor vernederende filmpjes, tv-programma’s met één winnaar ten opzichte van vele verliezers, stop met roasten.

Begin de dag met een meditatie. Begin de vergadering met stilte. Jouw bijdrage is belangrijk voor mij. Create safe places. Heb een fantastische droom voor de toekomst en hanteer dat als leidraad voor al je beslissingen en gedragingen. Vergeef jezelf bij fouten. Vergeef de ander. Bedenk dat we allemaal het beste willen voor deze wereld. Besef dat jij daarin niet alleen staat. Voel de flow als je bewust blijft kiezen voor een betere wereld. Leer ervaren dat tegenslag een JA is voor je natuurlijke pad; het leven nodigt je uit om weer terug te keren naar jouw pad. Leer stil staan bij deze signalen van het universum. Je zult ze steeds meer en eerder tegenkomen. Begin vooral met leren onderscheiden tussen strijd en verbinden. Heb een goed 2022. In Lakech.

Terug naar homepage

Foto via Unsplash van Tim Mossholder 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: