Uit je hoofd

Ideeën zijn vaak gewoontepatronen; habitual thinking. Om op nieuwe ideeën te komen zullen we uit ons hoofd moeten gaan. Lastig voor al die hoofden op pootjes. 😉

Gelukkig zie je ‘embodiment’ steeds vaker verschijnen als het middel om uit je hoofd te gaan (super handig als start van een bijeenkomst). Het Presencing Institute is daar een voorloper in (in deze video een uitleg over hoe uit je hoofd te gaan).

Als we in onze gewoonte denkpatronen blijven hangen blijven we dus in cirkels draaien, of we duiken steeds dieper diezelfde fuik in. Dat laatste word je gewaar als maatregelen steeds strenger en dwingender worden. “We moeten nog harder met onze vuist op tafel slaan om dit voor elkaar te krijgen!”. Verder die denkfuik in.

Door uit ons hoofd te gaan maken we ruimte voor het nieuwe om te ontstaan. Durf jij het te proberen met je team? Is daar genoeg veiligheid voor? Wat heb je verliezen? Als een instituut als MIT (Massachusetts Institute of Technology) hiermee werkt, wat houdt jou dan tegen?

Foto via Unsplash van Thomas Dumortier 

Terug naar homepage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: