Sorry, but no sorry

Kijk eens naar het bovenste gedeelte van dit plaatje. Hoe herkenbaar is dit nu voor jou? Het hokjes denken, meten is weten, alles met dat hoofd, controle, etc. Ik zie dit alles terug in de manier zoals wij onze systemen hebben ingericht en nog steeds besturen. Het heeft ons ver gebracht, maar nu merken we dat dit systeem, dit denken en doen, ook zijn beperkingen heeft. Dat we niet verder kunnen groeien, of liever ontwikkelen, door op deze manier van denken en doen door te gaan. Zeg eens eerlijk; begin jij het ook te herkennen?

Veel van onze organisaties zijn ook met deze manier van denken en doen ingericht. In die organisaties gaat het wringen, wringt het al. Mensen lopen vast, zijn niet gelukkig. En ondanks alle duurzame inzetbaarheidsinitiatieven, chief happiness officers en gelukscoaches, die absoluut helpen bij bewustwording, zie ik weinig functionarissen de fundamenten waarop de organisaties, de instituten, de systemen zijn gebouwd onderzoeken en betwijfelen. Eerder nog zetten we harder in op dezelfde energie. Nog meer controleren, nog meer meten, nog meer niet bij de kern komen.

De sleutel tot werkelijk duurzame verandering begint dan ook bij jezelf. Sorry, but no sorry, ik kan het niet gemakkelijker maken dan dat. Dus ja, die happiness officers en gelukscoaches doen toch wel wat moois: jou laten groeien in je bewustwording. Maar weet dat we nog in een duale realiteit leven; dus geluk leer je kennen door ongeluk. #yinyang #HappyBewustwording

Plaatje van right-here.nl

Terug naar homepage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: