Read the room

Deze vaardigheid hebben we allemaal, maar we gaan er nog te vaak aan voorbij; het inzetten en actief gebruiken van je intuïtie. Nog voordat je op je intuïtie acteert heeft de ratio het verhaal al weer overgenomen. Thuis durf je meer op je intuïtie te varen, maar op werk is dat anders. Tenminste als je werkt in een organisatie die fundamenteel gebouwd is vanuit een mechanische visie, een wantrouwend mensbeeld, waar controle en risicobeperking leidend zijn. En laat dat nu het geval zijn in zo’n 80% van onze organisaties.


Dat was/is namelijk de ideologie van de afgelopen eeuwen. Een manier van denken die ons ver heeft gebracht, maar die nu haar grenzen heeft bereikt.
Organisaties zijn een verzameling MENSEN. En mensen zijn geen machines of onderdelen van machines, maar complexe en super interessante wezens met een hart vol licht die energieën met zich mee brengen en dynamieken in gang zetten. Dynamieken waar zelfs de logaritmen o.b.v. Artificiële Intelligentie moeite mee hebben


Om werkelijk de organisatie naar een hoger plan te brengen moet je leren omgaan met mensen, vanuit integriteit, en liefde, vanuit de relatie. Dat doe je door onder andere je intuïtie te leren herkennen, vertrouwen en door te ontwikkelen. Je zult de term Nieuwe Balans Energie (NBE) in deze steeds meer gaan tegenkomen. En je zult gaan herkennen wanneer het fundament van een organisatie vanuit die NBE is opgebouwd. Zodra je over de drempel van zo’n organisatie stapt voel je dat het goed is. Je VOELT het. En zeg me niet dat je nog nooit op je gevoel bent afgegaan in (werkgerelateerde) situaties.

Terug naar homepage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: