Iedere organisatie het zijne

Elk systeem cultiveert zijn eigen leiderschap. Net zoals de inrichting van een ruimte de looproute bepaalt.

Leiderschap bepalen zonder acht voor de context waarin het ontstaat is als de looproute bepalen zonder het meubilair te verplaatsen.

De context voor leiderschap bestaat onder andere uit de overtuigingen waarop de organisatie is gebouwd, die initiële behoefte die men wilde vervullen, de inrichting van de structuur, de beoordeling van de processen, de zichtbare en onzichtbare machtsverhoudingen. Deze zaken komen bijvoorbeeld tot uiting in de relaties in de organisatie, de cultuur en het soort leiderschap dat gecultiveerd wordt.

(On)bewust blijf je dezelfde mensen selecteren, (on)bewust stuwen dezelfde soort persoonlijkheden door naar de top, (on)bewust hou je in stand wat je misschien toch wilt veranderen of verbeteren of waar je dagelijks over moppert.

Leiderschapslessen zitten in bewustwording. En de spiegels zijn heel helder, maar niet altijd even leuk. Groei komt met pijn. Door het donker naar het licht. Het is niet anders. Gelukkig verlicht het kleinste lichtje al een donkere ruimte. Alles komt goed.

Terug naar homepage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: