De kwaliteit van aandacht

Verbeteren op basis van het geleerde is bij lange na niet genoeg om die veranderingen te bewerkstelligen die nu nodig zijn. Veranderen, verbeteren, leren vraagt duidelijk om een innerlijk proces, een interne (leiderschaps)ontwikkeling. Dit is een belangrijke conclusie in het boek TheoryU van Otto Scharmer.


“The success of what I do as a leader, as a change maker, depends on the inner place from that I operate. What is that inner place? The inner place is the quality of attention and intention that I bring into a situation. It’s the quality of my presence.”

Lessen uit het verleden zijn niet voldoende. Doen alsof je het meent.. nope, gaat hem niet worden. Zelf niet mee doen aan het verhaal.. je houd jezelf èn de ander voor de gek. Je zult echt met je hele hebbe en houwe aanwezig moeten zijn, inclusief intentie. Hoe bewust ben jij je eigenlijk van je eigen intentie in vergaderingen en gesprekken? Wat is de kwaliteit van jouw luisteren? Het gaat om het leren van EGO naar ECO te gaan. Je oogst immers wat je zaait.

Terug naar homepage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: